Medewerkers

tangacademici.jpg De academici worden verzameld door Tang Taizhong om het confucianisme te bestuderen. (唐太宗集学士研究儒学) De lessen en overige organisatie van de school worden verzorgd door een groot aantal vrijwilligers. Velen hebben al jaren bij ons gewerkt uit liefde voor de cultuur van ons moederland. Ze krijgen slechts een kleine onkostenvergoeding.

Organisatie

Leden van de Stichting Eindhovense Chinese school: voorzitter Ziran Chen, ex-voorzitter Yanwei Wu, vice-voorzitter Dawei Shi, secretaris Chinees Yanxiang Zhang, secretaris Nederlands Huixian Tan, Chihui Wu, Meiyu Liang, Xiaohong Zheng, Guoqiang Zhang, Yinghui Lin, Xueyou Yang

Voorzitter Stichting Eindhovense Chinese School
Chen Ziran (陈自然)
0492-532791
natuurziran (at) hotmail (.) com Ze studeerde in China bibliotheekmanagement aan een HBO-school. Zij werkte vroeger als de boekhouder van onze school.


Wu YanweiWu Yanwei (Y.W. Ng, 吴炎威)
06-97472364
ngyimwai (at) yahoo (.) com (.) hk
Hij is vanaf het allereerste begin betrokken bij de Eindhovense Chinese School. Sinds 1984 is de heer Ng vice-voorzitter van het bestuur van de sector Chinees-Indische Bedrijven van de Koninklijke Horeca Nederland. Meneer Ng is bekend om zijn kookkunst. Sedert 1986 is hij verantwoordelijk voor de landelijke Chinese Kookopleidingen, tevens is hij jurylid binnen de sector. Vanaf 1993 is hij bestuurslid van de Vereniging Oriental Cuisine, waar hij teamleider van de Chinese kookkunst en Culinaire ontwikkeling is. Van 1996 tot 2000 gaf hij als vrijwilliger bij de Stichting Wah Fook Wui voorlichtingsbijeenkomsten. Hij is adviseur of voorzitter van verschillende Chinese verenigingen in de omgeving van Eindhoven. Omdat hij een belangrijke leider van de Chinese gemeenschap in Nederland is en veel heeft gedaan voor de integratie van Chinezen in de Nederlandse maatschappij kreeg hij in 2004 een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Schooldirecteur
shc3.jpgCheng Shan-Hwei (陈尚慧, S.H. Nienhuys-Cheng) 040-2216791, chengshanhwei (at) gmail (.) com
Zij studeerde wiskunde aan de National Taiwan University, en promoveerde in dat vak aan de Tulane University in New Orleans, V.S. Zij heeft 30 jaren les gegeven aan onder meer de National Taiwan Universiteit in Taipei, het Hertog Jan College te Valkenswaard (thans Were Di), de Leraren Opleiding van de Katholieke Leergangen in Tilburg, de Katholieke Universiteit Brabant (nu University van Tilburg) en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze gaf cursussen over Chinese Geschiedenis en Cultuur in HOVO Brabant, de Volksuniversiteit Valkenswaard, HOVO VU Amsterdam, enz. Ze publiceerde 50 wetenschappelijke artikelen en ze is medeauteur van
  • Programmeren met Pascal (1987, 1990);
  • Inductive Logic Programming (1997);
  • China: Geschiedenis, Cultuur, Wetenschap, Kunst, Politiek (januari 2007, e-book te krijgen. Zie www.chengshanhwei.nl).
  • 《中華變遷史》(History of the Chinese, coauteur Jan Willem Nienhuys),in het Chinees geschreven, gepubliceerd in mei 2014 in Taiwan.

Vice-Directeur
zhangqm.jpgZhang Qinmei (张秦梅)
040-2451646, 06-44143139
e-mail zhang_qinmei (at) sina (.) com
Zij is afgestudeerd als anesthesiste in Xian, China en is nu operatieassistent in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven. Zij was tot aan het schooljaar 2006-2007 negen jaar Directeur van de Eindhovense Chinese School.Secretaris
qiubangneng.jpgQiu Bangneng (邱邦能)
06-38524592
e-mail cathyqbn (at) gmail (.) com
Ze behaalde het Masterdiploma in ‘Foreign Linguistics and Applied Linguistics’ aan de Huazhong University of Science and Technology in China. Ze gaf Engelse lessen over ‘Oral Interpretation between English and Chinese’, ‘Advanced English Reading’ aan de studenten van Huazhong University of Science and Technology. Ze was teaching assistant en tolk voor Amerikaanse en Belgische leraren in Huazhong University of Science and Technology.


Penningmeester
Huixian Tan: waiyin78 (at) gmail (.) com  tel. 06-1836306206-18363062

Locatiemanager
JinniShi Jinni (Sze Kenne, 施金妮)Shi Dawei
040-2123738, 06-42669394, 06-44728536
kennesze (at) hotmail (.) com
Ze is afgestudeerd in de Bedrijfseconomie bij de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Samen met 施大卫 (Sze David, rechts) doet zij veel algemeen management van de locatie van onze school.

Docenten

caowenhuaCao Wenhua (曹文华)
e-mail wenhua_cao (at) orange (.) nl
Zij kreeg een Bachelor’s Degree in het Precision Instrument Department, Beijing Tsinghua University en een Master’s Degree in Computational Mechanics, Beijing Institute of Information and Control, Ministry of Aero Space Industry. Op dit moment is zij werkzaam als developing engineer bij Wärtsilä Propulsion Netherlands.
Gu Xiaowen (顾晓文)
e-mail wenwenhz (at) yahoo (.) com Zij is afgestudeerd aan de faculteit van Enviroment and Resource in de Zhejiang Universiteit en ze studeert nu Economie en Financiën aan de Universiteit van Tilburg. Ze heeft al een paar jaar les gegeven aan de volwassenenklassen.
Han Lulu (韩露露)
e-mail han_lulu (at) hotmail (.) com Zij heeft een Bachelor’s Degree in de Wiskunde behaald aan de Shanghai Teacher’s University en werkte als lerares in de Nanyang High School in Shanghai. Ze heeft al enkele jaren lessen gegeven aan een volwassenenklas.
jwn-klein.jpgNienhuys, Jan Willem (Jan Willem Nienhuys)
e-mail j (.) w (.) nienhuys (at) tue (.) nl
Hij is gepromoveerd in de wiskunde aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft meer dan 30 jaar lesgegeven diverse universiteiten (Utrecht, National Taiwan University, Nijmegen en Eindhoven). Nu is hij secretaris en redacteur van Skepsis. Ook heeft hij samen met mevrouw Nienhuys-Cheng lessen Chinese Geschiedenis en Cultuur verzorgd. Ze hebben samen ook het boek ‘China’ geschreven. Verder schrijven ze ook samen syllabussen voor de studenten van de Eindhovense Chinese School. Hij geeft lessen ‘Nederlands voor Chinezen’.


Pu XuemeiPu Xuemei (蒲雪梅)
e-mail xuemei (.) pu (at) gmail (.) com
Zij is afgestudeerd aan de University of Electronic Science and Technology in Chengdu, en daarna ook aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ze werkt aan softwareontwikkeling bij Philips. Ze geeft al sinds 1997 les in het Chinees.
qiubangneng.jpgQiu Bangneng (邱邦能)
e-mail cathy (.) qbn (at) 163 (.) com
Ze behaalde het Masterdiploma in ‘Foreign Linguistics and Applied Linguistics’ aan de Huazhong University of Science and Technology in China. Ze gaf Engelse lessen over ‘Oral Interpretation between English and Chinese’, ‘Advanced English Reading’ aan de studenten van Huazhong University of Science and Technology. Ze was teaching assistant en tolk voor Amerikaanse en Belgische leraren in Huazhong University of Science and Technology.

Ren YanRen Yan (任燕)
e-mail y_ren (at) yahoo (.) co (.) uk
Zij is afgestudeerd met Bachelor’s Degree in Yunnan Normal University in China. Zij was docente Engels op de universiteit voordat ze naar Europa kwam. Ze behaalde het diploma in Tourism and Hotel Management en een Master Degree in Educational Psychology in België. Nu is ze docente voor onze volwassenenklassen.Wang Lisha (王丽莎)
e-mail lisha426 (at) hotmail (.) com Zij is afgestudeerd in de Journalistiek aan de Nanking Universiteit. Werkte als journaliste en redacteur in Nanking Televisie Station. Nu studeert ze Internationale Economie en Financiën aan de Universiteit van Tilburg.
Xu Meizhi (徐美枝)
e-mail meichyichang (at) hotmail (.) com Ze is afgestudeerd aan de Bedrijfskunde Hogeschool Chong You in Taiwan. Ze geeft vaak bijlessen aan Nederlanders en heeft vele jaren les gegeven aan de klassen Mandarijns in Taiwanese Stijl.
Xue LijingXue Lijing (薛丽晶)
e-mail xuelijing (at) hotmail (.) com
Voordat zij naar Nederland kwam, werkte zij als een van de redacteurs van Het Academische Tijdschrift voor Universitaire Scheikunde, onder verantwoordelijkheid van de Landelijke Commissie van Onderwijs. Zij is gepromoveerd aan de TU/e. Nu is zij deeltijd docent voor een volwassenenklas.
Yang MinYang Min (杨敏)
e-mail min (at) oleton (.) nl
Ze is afgestudeerd in Informatica in de Chinese University of Science and Technology in Anhui. Ze werkte aan softwareontwikkeling bij de Ministerie voor Chemical Engineering in China. Ze zit in de Medezeggenschapsraad van onze school.
zhanggq.jpgZhang Guoqiang (张国强)
e-mail kloosterstraat50 (at) hotmail (.) com
Hij studeerde Chinees aan de Televisie Universiteit. Hij deed vroeger veel management voor onze school en hij gaf ook lessen Kantonees. Nu is hij leraar Mandarijns. Hij zit in de Medezeggenschapsraad van onze school.Zhang Ying (张颖)
e-mail zhangyin (at) tiscali (.) nl
In China heeft zij Chinese geneeskunde gestudeerd aan Xianyan Instituut voor Tradionele Chinese Geneeskunde. In Nederland werkt zij sinds 2006 als doktersassistente in Best.
zhangm.jpgZhang Min (张旻)

e-mail jasmin_zhang (at) hotmail (.) com
Zij is afgestudeerd aan het Beijing Business College, en behaalde een Bachelor’s Degree in Internationale Handel aan de Maastricht University. Ze heeft lessen Chinees aan buitenlanders gegeven in Beijing en Wuxi.
Zhang YuZhang Yu (张玉)
e-mail jessie_zhang26 (at) hotmail (.) com
Ze is afgestudeerd aan het Department of Administratie, Renmin Universiteit in Beijing. Zij gaf bijles aan buitenlandse studenten in Beijing. Zij heeft vertaalwerk gedaan voor de Vreemdelingenpolitie in Zuid-Limburg en ook verschillende Nederlandse en Chinese bedrijven. Zij heeft ook les Chinees in een andere Chinese school gegeven voordat ze in onze school ging werken. Momenteel studeert ze kinderpsychologie.

 

Wu Chihui (吴炽辉)
e-mail chefaing (at) gmail (.) com